Är ute på vift. Transsibiriska-Sydostasien-Nya Zeeland, ca 6-8 månader, start 14 september.
http://www.resedagboken.se
Användare: 170

söndag 5 oktober 2008

Nu säger jag upp bekantskapen med herr Marlboro.

Okej, för de som inte visste det - jag röker. Eller; har rökt kanske jag kan säga. Inte bara feströker, som det en gång började, utan dagligdags, 1-2 paket i veckan. En last jag införskaffat mig sen jag flyttade till Göteborg. Verkligen ingenting jag är stolt över på något sätt, men det har bara blivit så. I början var det mestadels den sociala biten, det var många på jobbet som rökte, det blev en naturlig sak att gå ut från jobbet i tio minuter och ta en kaffe och en cigarett. Likaså feströkandet, en last jag haft ännu längre. Man går ut och tar en nypa luft och en cigarett, snackar lite skit. Precis lika självklart är det att man, när man kliver av tåget i Ängelholm där man har en halvtimmes uppehåll, tar en cigg. Jag har länge irriterat mig på min fula ovana, min last. Så onödigt, och det finns inga fördelar som gör det hela på långa vägar motiverat. Men nu har jag bestämt mig för att göra ett seriöst försök att sluta. Inte ta ett uppehåll eller trappa ner, det har jag försökt tidigare utan att lyckas särskilt bra. Det längsta uppehållet jag kan minnas sen jag blev daglig rökare skulle jag tro är 6 dagar, veckan innan Göteborgsvarvet. En patetisk liten siffra, som borde ha varit mycket större. Men den här gången är jag mer motiverad än på länge. Lite därför jag skriver det just här också, så det liksom blir lite mer officiellt, att jag verkligen bestämt mig. Jag vill inte mer.

Jag vet att det kommer att bli riktigt jobbigt, jag har trots allt rökt i mer eller mindre ett år nu. Men jag har bestämt mig. Jag ska göra ett seriöst försök att bli av med cigaretterna för gott. Jag vågar inte spekulera i hur jag kommer att lyckas, men jag går in i det hela med inställningen att jag kommer att lyckas. Kommer i allafall till en början att försöka utan några hjälpmedel, inget nikotintuggummi eller något sånt, utan bara vanligt tuggummi. Ett tuggummi istället för en cigg. Jag vill kunna säga "Nejtack, jag har slutat" och "Nejtack, jag röker inte". Och jag tänker göra det från och med nu.

Rökte alldeles nyss min sista cigarett, åtminstone på länge. Imorgon börjar räkningen av dagar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Exact daytime installing lending options usually
are a variety of online payday loans presented
in a few weeks time for unexpected events. Many don’t want all
the proof of situations’ emergency, neither of them they
desire surety, credit report or other stuff. Perhaps you may schedule a
secondary, numerous significant acquisitions or perhaps include your business interest expenditures – Exact same time of
day fitting fiscal loans just might help you in any
scenarios. Presently these types of financial products can be purchased on-line.


My weblog - pożyczki bez bik